KeViKe ja sittemmin MEKA TV on pitänyt nettisivuillaan joulukalenteria vuodesta 1996 lähtien enemmän tai vähemmän näkyvästi,  eli ollaan kerätty vuoden tapahtumia 24 pieneksi muistutuksi siitä, mitä menneenä vuotena on tapahtunut. Näitä joulukalentereita ei varmaan olla kovinkaan paljon seurattu, mutta meille tekijöille se on ollut tärkeä ihmettelynaihe joka vuosi siitä, että mitä ihmettä tässä ollaankaan vuoden aikaan tapahtunut. Näistä sitten syntyy sivutuotteena myös vuoden toimintakertomuskin?

Vuonna 1996 netti-ihmisten muisti oli kutakuinkin vain kolmen kuukauden mittainen, tänä päivänä Facebook-ihmiesten muisti jopa kolmen tunnin. Tästä syystä voi olla edelleen ihan paikallaan uida vastavirtaan, yrittää kaikesta huolimatta edistää kestävää kehitystä ja muistella jopa vuoden vanhoja asioita.

Viime vuonna joulukalenteri oli Facebookissa, kuka muistaa nähneensä? Olen poistanut sen jo aikoja sitten, mutta jos joku tulevaisuuden tutkija haluaa sen tutkia, niin kysyköön minulta. Minä projektiohjaaja kun olen pahalainen hamsteri, tiedon kerääjä, joka ei tiedä mitä ihmettä tällä kaikella tiedolla oikein tekee, poiskaan ei raski heittää.

Tänä vuonna tämä 14 vuotta jatkunut joulukalenterijatkumo on täällä Vuodatuksessa, kokeillaan nyt tätäkin. Unohdetaan siis vanhat toimimattattomat linkit.

Vuoden 2010 ensimmäinen merkintä MEKA allakassa on elokuvapäivä Otsolan kansalaisopistossa 3.1.2010. Väkeä elokuvia katsomassa oli vain kourallinen, mutta tarjonta oli upeaa; näytettiin Lassilan "Elämisen arvoista", Validian "Kävelykatu" sekä Lasten ja nuorten vahva "JOU".

Minulta kysytään usein tyhmiä kysymyksiä siitä, että mistä näitä tehtyjä juttuja oikein näkee? Voi teitä joulumaisen tonttumaisia kyselijöitä; tietenkin netistä!

Päivän joulukalenteri vinkki on tämä; Täältä löytyy episodi Kävelykadusta.