Vaikea saada taas itseään käyntiin. Tässä auttaa rutiiniasiat, tulee edes jotain tehdyksi. Sähköpostin luku ja muut päivityksen, allakoiden synkronisoinnit, päivän töiden varmuuskopioinnit antavat tuntua tekemisestä, mutta eteenpäinhän rutiineilla ei mennä. Mutta koska väsyttää, sallin ensimmäisen työtuntini 0600-0700 rutiiniasioiden hoitamiselle, sitten vasta teen tehtäviä, jotka vievät asioita eteenpäin.

Joka-aamuinen rutiiniasia minulla on se, että pidän yhden miehen toimittajapalaverin, jossa katson, missä tänään mennään, missä pitäisi mennä, missä on päivän tavoite ja mikä on se tekemisen aste, että voin mennä työpäivän päätteeksi hyvällä omalla tunnolla nukkumaan. Minulle tämä on työn suhteen ollut tyytymättömyyden talvi, ei vain jaksa eikä ehdi päivän mittaan laheskään sitä mitä pitäisi. Surkeinta on, että on välillä päiviä, jolloin koko päivän uurastuksesta saa vain parilta rupiselta tunnilta oikeaa palkkaa, mutta jos haluaa vielä joskus saada palkkaa, on asioita, jotka on vain tehtäviä.

Valituksen aiheita on monia. Minulla on kaikki työt mukavia ja pidän niistä, mutta niitä on vain liikaa. Kuunnelkaas miltä tämä valitusvirsi kuulostaa; "Minulla on aivan liikaa mukavia hommia."

Päivän toimittajapalaveri oli aika ankara mutta selkeä, pitää vain yksinkertaisesti priorisoida tehtävälista sen mukaan, mistä saa leipää pöytään, muu saa lähipäiviltä jäädä. Tehtävä- ja työlistani karsiutui heti 39 tehtävään.

0700-0830
VANHASSA VARAOSASSA VARA PAREMPI lyhytelokuvan editointia. Leffojen renderöinti. DVD valikon tekeminen ja masterointi. Varmuuskopiointi ja polttoon.

0830-0900
Hommat sujuivatkin aamulla epäilyttävän sujuvasti, mutta polttovaiheessa kun jouduin käyttämään Adoben ohjelmia ja nyt onkin taas kaikki solmussa. Ensimmäistä kertaa koitin polttaa DVD levyä Windows 7 käyttiksellä ja Adoben Encorella, mutta eihän se tietenkään ikinä mitenkään voi onnistua niinkuin mainoksissa luvataan. Arghhhhh!

0900-0930
Työinto kyllä notkahti pahasti taas noiden Adoben tuotteiden kanssa, mutta kun käytti vanhoja hitaampia konsteja, niin siinä sivussa olen saanut odotellessa kutistettua tehtävälistaani 33 tehtävään.

0930-1100
Kaupunkireissu; SEKKissä, Porin Ympäristötoimessa ja kirjastossa. Pikkupalavereita, Varaosapankki-leffa tarkistukseen ja yksi omakin asia.

1100-1130 ruokatauko

1130-1430
KynnysKINO materiaalin hakua ja niiden vientiä esitys DVD:lle. Adoben tuotteet taas jumittavat ja tekevät elämäni hankalaksi oikein urakalla. Jos voisin tehdä homman jollakin muulla ohjelmalla, niin se olisi jo puolitoista tuntia  sitten tehty, nyt takkuaa aina vaan, eikä valmista tule. Pidän kyllä myös päivä päivältä vähemmän Windows 7 käyttiksestä, aikasyöppö mikä aikasyöppö minun käytössäni, kun tarttis oikeasti jotain valmistakin saada.

1430-1600
Noin nih, nyt tuli helppo puolen tunnin homma hoidettua Adoben tietokoneohjelmalla kolmessa tunnissa. Nyt kyllä uuvuttaa, kun oikeastaan pitäisi päivän hommien vasta alkaa. KynnysKINO kisamateriaalin kyllä täytyy vielä kiikuttaa postiin, jos tuo Adobem Encore CS4 suostuu tekemään polttamaan levyn oikein. Joka tapauksessa tässä nyt aamun kovista tavoitteista hurahtaa nelisen tuntia palkattomaan vapaaehtoistyöhön, mutta nyt tuli yksi lasten ja nuorten kehitysvammaisten leffa viimeisteltyä (roikkunut vuoden tuossa työpöydän syrjässä) ja koko joukko Windows 7 ja Adoben ohjelmien yhteensopivuus ongelmia ratkottu (ikuisuusongelma). Ja KynnysKINOn elokuvakilpailuun lähti nyt Satakunnasta 6 kpl elokuvia ehdolle kisaan.

Niin, tämä pieni KynnysKINO työrupeamahan on pelkästään palkatonta vapaaehtoistyötä, jos en vielä sattunut mainitsemaan. Nyt on kyllä vähän tylsä olo, kannattikohan se edes? Mutta ei sitä kukaan olisi tehnyt ellen minä.

1600-1730
Nyt pitää nollata tilanne, kaksi isohkoa hommaa on poissa työpöydältä, nyt päästää vihdoin päivän päätyöhön. Ajattelin kyllä, että saan KynnysKINOn leffat noin tunnissa matkaan, mutta näin sitten vaan Adoben ohjelmat alkoivat tapansa mukaan temppuilemaan ja aikaa yhden mokoman postin lähettämiseen meni 4 ja puoli tuntia. 30 tehtävän kasa vielä työpöydällä. Kun se saisi kutistettua parinkymmeneen tehtävään, niin olisi taas hallittavissa. Malike editointia.

1800-1930
Suomi-Venäjä seurassa palaveeramassa elokuun venäläisestä elokuvaviikosta.

2015-2045
Tovi työpöydän ääressä.

2200-2330
Malike editointia. Tarkistusversiot katsottaviksi

2330-2400
Miten tämä päivä menikään?

Klo 6 alkoi ja klo 24 lopetan. Tyytymätön ja riittämätön olo, vaikka jotain ehkä sainkin aikaan. Päiväunet jäi väliin. Rutiinit vain puoliksi hoidettu tältä päivältä, allakka ei ollut tänään ajan tasalla, kun olisi tarvittu. Tuli päällekkäisyyksiä.

Ylimääräistä palkatonta työtä minulle aiheutti Adoben ohjelmat noin 3 tunnin edestä liikaa. Tunti olisi riittänyt. Yksi DVD kokonaisuus viimeistelty demovaiheeseen, yksi leffa viimeistelty, 6 leffaa lähti kansainväliseen elokuvakilpailuun edustamaan Satakuntaa, Huittisiin on järjestetty ensi-ilta ja töitäkin on ehkä luvassa syksyksi 20 tuntia lisää. On järjestelty venäläisen elokuvan viikkoa. SEKKin rutiiniasiat ajan tasalla? Malike editointikin on edistynyt.

Päivän päättyessä 31 työtehtävää tekemättä.