Työpöydälläni melkein kaikki epämääräiset tehtävät laahaa kuukaudesta kolmeen kuukautta kaikkia mahdollisia aikatauluja jäljessä, nyt vasta kevätpäivän tasauskin ehti tänne, kuukauden myöhässä. Viikko sitten en tiennyt, pitääkö huomenna käydä työvoimatoimistossa, mutta nyt tiedän ettei pidä. Se on kyllä helpotus. Puolipäivätöitä riittää pari kuukautta eteenpäin ainakin ja pari korttia on vielä kääntämättä. Nyt kuitenkin pitää nollata työpöpytä ja edetä sen mukaisesti, että jaksaa. Tämä tyytymättömyyden talvi ja kevät viime vuoden tapaan on kyllä ollut jaksamisen kanssa aikamoista vääntämistä.

Palkka ja tuki tulee nyt Tampereelta ja Varsinais-Suomesta, se taas tietää ennen juhannusta ainakin 22 matkatyöpäivää, puolikkaista tai kokonaisia. MEKA TV on nyt kokolailla maakuntapakolaisen asemassa, seuraava ja ainoa varma tuleva palkallinen työ Satakunnassa on Clover Power leiri kesäkuun lopussa. Jokunen pieni tilaustyö on vielä kuittaamatta, mutta muuten on toistaiseksi siinä tämä satakuntalainen MEKA TV ydinosaaminen karkaamassa muille maille.

Takana on nyt 4 vapaapäivää, työpöytä on siivottu kyynerpäällä puhtaaksi ja tästä taas edetään.

LOIMAA-LAPPI FENIX-EVENT 15.-20.4.2011 kansainvälinen nuorten tapahtuma meni onnistuneesti läpi, paitsi että omaan elokuvatoimintaan en kyllä ollut tyytyväinen. Minulta hajosi kamera (menee takuuhuoltoon kylläkin), työkaveri sairastui, olin itsekin yhden päivän kipeänä ja ilman yhtä vapaaehtoista superluokan ohjaaja-assistenttia olisin kyllä ollut kokonaan pulassa. Saatiin sitten Rovaniemellä kuitenkin päätöspäivänä esitettyä 7 kpl episodeja ja lyhytelokuvia tapahtumasta. Ensi-ilta tai oikeastaan esikatseluilta oli kyllä aikamoisen huippu; mukana illassa oli kymmenestä eri maasta nuoria seuraamassa elävää kuvaa. Olosuhteisiin nähden mentiin kyllä riman yli, vaikka vaikeuksien myötä ei ihan siihen laatuun päästykään, mihin oli tavoite.

Eli tämän kevään suurille ponnistuksille nuorten kansaivälisille FENIX ja Clover Power -projekteille onnistumisen arvosanoiksi napa10, oman elokuvatoiminnan FENIX Loimaa-Lappi arvosanaksi 7. Näillä edetään.

Seuraavaksi FENIX projekti kanssa tehdään lyhytelokuvaa Loimaalla ja Somerolla. Molemmissa on nyt hyvät ryhmät työstämässä asiaa, näitä odotan innolla.

Tänään suurimman viikon ensimmäisen työpäivänä päähuomion saa Ahlaisten Kevathuuma tapahtuma ja Ahlaisten nuorisoseura. Ahlaisten nuorisoseuran Spöökäillen elokuvaa pitää vielä viimeistellä ensi-iltaa varten ja tapahtuma kuvataan. Ykköskamera on rikki, mutta onneksi kakkoskamerakin tuo leipää pöytään tänään.

********

Leffa tuli sopivasti kolmea tuntia ennen ensi-iltaa esityskuntoon, joten jäi aikaa ruuan laittoon, syömiseen ja pakkaamiseenkin. Mutta tavan mukaan minuuttipeliksi menee taas. Töitä olisi kuvauksissa ja esityksen järjestelyissä kahdelle, mutta palkkaa vain yhdelle. Pitää vain koittaa venyä kahden hengen työpanoksen suorittamiseen nyt.

Jotain tämän vuoden trendeistä kertoo sekin, että tämä on vuoden ensimmäinen lastenleffa tänä vuonna, eikä uutta ole tulossa eikä minkäänlaista rahoitusta lasten mediakasvatusprojekteihin ole nyt tiedossa. 

**********

Kuvaukset on ok purkissa ja vähän yli parisataa katselijaa sitten näki ensi-illan. Josko sen huomenna saisi YouTubeenkin, tänään ei saa, kun YouTube temppuilee ja tahmailee urakalla. Päivälle tuli kyllä pituutta, mutta kesken vaan kaikki taas jää.

***********

Päivän leffan SPÖÖKÄILLEN sain sentään näkyville.