Eilen tuli pidettyä oikea vapaapäivä. Tietokoneet olivat kiinni koko päivän, ajeltiin Seinäjoelle harrastamaan kulttuuria ja pakoon kotitehtäviä. Nyt sitten edessä onkin kohtuullisen rankka 13 päivän työrupeama. Editointipöydällä on 14 lyhytelokuvaa auki ja toinen mokoma kirjallisia tehtäviä odottaa tuossa työpöydän nurkalla. Allakassa työpaikkojen sijaintipaikoiksi on merkitty Työhuone Impola, Pori,  Turku, Huittinen, Loimaa, Tampere, Rovaniemi.

Ennen tuota vapaapäivää pidin kyllä puolikkaan sairalomapäivänkin maailman terveyspäivän kunniaksi. Flunssa ja kurkkukipu vaivasi, päätin ihan terveyssyistä sitten vähän nappailla C-vitamiinia ja lepäillä levollisin mielin, eivät nuo työt tuosta työpöydän nurkalta ainakaan mihinkään karkaa.

Sitä ennen oli takana 11 päivän työviikko. Vaikka kaikki päivät eivät mitenkään olleet kovin pitkiä ja työ on mukavaa, kaipaan kyllä kokonaisia vapaapäiviä. Tällä hetkellä vaan kun leipä tulee pieninä sirpaleina maailmalta, pitää jotain vaan edistää melkein joka päivä. 

Mietin tässä, että yleensä pidän omaa projektihallintaani aika hyvänä, mutta nyt on pakka aika sekaisin. Nyt on vaan liikaa kaikkia sirpaleita ja sitten hups vaan pääsiäisen jälkeen ei ole viiteen viikkoon yhtäkään varmaa palkallista työpäivää merkittynä. Lohdutan itseäni sillä, että ei minun projektihallinnassa mitään vikaa ole, ongelma on siinä, ettei minulla ole nyt mitään projektia, mitä hallita. Nyt vain odotellaan, että joku hakemus menisi läpi, jotta saisin taas keskittyä tähän ydinosaamiseeni.

Tai sitten vaan pitää pääsiäisen jälkeen tyhjentää takatasku ja tehdä jotain aivan muuta.

Nyt tänään kuitenkin aion pitää sellaisen mukavan päivän, että en katso kelloa vaan teen siinä järjestyksessä, mitä eteen tulee. Ja tuleehan näitä, kun koti ja työpaikka on samassa paikassa. Aina takuuvarmaa ja luotettavaa on se tieto, että työ ei tekemällä lopu.  Päivä on alkanut siivotessa ja siirtäessä musiikki-Studiota takaisin työhuoneeseeni. Ym. Jne. Tms. Taustalla soi Stone Roses. Pian soi imuri ja sitten laulaa ehkä editointikone. Palkaton työ- ja kotipäivä tästä ainakin tulee. 

***

Puolen päivän maissa homma on edistynyt siihen malliin, että vessan siivouksen ja imuroinnin ohessa olen saanut 1/3 osaa Ahlaisten Spöökäillen elokuvaa tehtyä, Merikarvian animaation äänet tuli kaapattua ja Huittisten ensi-ilta mainoskin tui puoliksi tehtyä. Eilinen vapaapäivä taisi tehdä terää.