Ihana toukokuu on jo pitkällä, epämääräinen oleminen ja odotus jatkuu työrintamalla. Tällä viikolla ei ole yhtään allakkamerkintää, mutta en kyllä vaan oikein tiedä onko se hyvä vai huono asia. Kelien puolesta se on hyvä asia, mutta pankkitilin kannalta huono. Oliskohan nyt kevätsiivouksen aika?

Työmaata MEKA TV kevätsiivouksessa löytyisi kokonaisella patajoonalle, mutta palkkaa ei yhdellekään eli vapaaehtoistyön piikkiin menee tai jää kokonaan tekemättä. 

Vaikka allakka näyttää nyt toukokuun osalta tyhjältä, ennen juhannusta on tiedossa vähintään 17 matkatyöpäivää pitkin Suomea. Tämä on ok, mutta vähän kyllä surettaa, ettei kotikulmilla tapahdu nyt mitään. Tukea omalle toiminnalle ei nyt vain yksinkertaisesti ole. Tämä vie MEKA TV toiminnan painopisteet vähän epämääräiseen suuntaa, kun toiminta on suunniteltu nimenomaan kehittämään satakuntalaista elokuvakulttuuria. Nyt MEKA TV on kokonaan maakunnallinen vientituote, kun kotikulmilta ei löydy työlle tukijaa.

Kevään ja kesän menolista kyllä vähän kuitenkin tietää sitä, että olisi hyvä saada tässä hiljaisessa vaiheessa kotipesä kuntoon, kun se näyttää tulevan lähiviikkoina vain välilaskupaikaksi. Pitäisi nyt saada kaikki laskutukset, tilitykset, raportit ja hankehakemukset pois työpöydältä. Keskeneräisiä lyhytelokuviakin löytyy editointipöydältä vielä 8 kpl.

Pahinten riipin raapin on MEKA TV nettisivut, jotka ovat odottaneet perinpohjausta kevätsiivousta jo monta vuotta. Ja taitavat odottaa edelleenkin. Työhuonekin kaipaisi pientä uusimista ja piristystä, varastot ja arkistot tarttis pemottaa ja tuulettaa ja niin edelleen. Jo vain alkaa taas väsyttää. Pitäisi varmaan tehdä tänään periaatepäätös, että tekee vain sen mikä tuo leipää pöytään. Mitenköhän siihen pystyisi?